Bang nagymester

bang_kyung_won_hapkido
Bang Kyung Won
(Hapkido 8. Dan, Taekwondo 8. Dan)

Bang nagymester személyéről:

Bang Kyung Won a 8. dan Hapkido és a 8. dan Taekwondo nagymester rang viselője.
Őt Koreában már régóta a Hapkido egyik legfontosabb személyiségeként jegyzik, és nagy tiszteletnek örvend a teljesítménye és oktató tevékenysége révén.

2003-ban a koreai kormány a Hapkido és a Taekwondo nemzetközi előmozdításáért hivatalosan kitüntette. Ez mind a Hapkido, mind pedig a Taekwondo- ifjúsági oktató nagymesteri Bang-ra vonatkozik.
Első danos nagymesteri vizsgáját Ji, Han Jae –nál tette le, a Hapkido alapítójának, Choi, Yong-Sul nagymester egyik legkiemelkedőbb tanítványánál.
További képzést kapott Kim, Hung Su nagymesternél, a saját Hapkido iskolát alapító Ji nagymester tanítványánál.
Mestereivel a Bang nagymester még ma is szoros kapcsolatban áll.

A koreai katonaságnál töltött szolgálati idő alatt, 1974-1976-ig volt a katonai válogatott tagja Taekwondoban, a Koreai Tengerész Alakulatnál. 1975-ben megnyerte a Koreai Elnöki Serleget, és 1978-ban Hapkido mester lett. 3 évet a Daewoo-konszern akkori elnökének személyi testőreként dolgozott.

1981 óta Gran Canarian él, és ott egy iskolát vezet, ahol Hapkidot és Taekwondot oktat. Gran Canarian évente rendezett Hapkido és Taekwondo Gálát, a kanári és a spanyol tv országszerte sugározza. A gála bevételét Bang Nagymester minden évben szellemileg és testileg hátrányos helyzetű gyermekek támogatására költi (San Juan de Dios, Gran Canaria).

Bang nagymester nős, két fia és egy lánya van.