2014. december 07. – I. Do Am Hapkido Országos Bajnokság

Sikerek és tapasztalatgyűjtés – I. Do Am Hapkido Országos Bajnokság

Közel 80 versenyzővel zajlott le az I. Do Am Hapkido Országos Bajnokság Hódmezővásárhelyen a Magyar Do Am Hapkido Szabadidősport Szövetség szervezésében. A hagyományteremtő céllal szervezett versenyt a do am hapkido nagymestere Bang Kyung Won (8. dan Hapkido, 8. dan Taekwondo)  is megtisztelte jelenlétével. Mind a rendezők, mind a résztvevők izgatottan várták és összességében sikeresnek ítélték az első hazai bajnokságot.

2014. december 07. – I. Do Am Hapkido Országos Bajnokság

2014. december 07. – I. Do Am Hapkido Országos Bajnokság

Az ország minden tájáról – többek között: Budapest, Tápióság, Kiskunhalas, Pécs – érkeztek csapatok, hogy összemérjék tudásukat. Az öt egyesület közel nyolcvan tanítványt állított a pástra: rúgás, eséstechnika, töréstechnika, önvédelem és küzdelem versenyszámokban, különböző korcsoportokban és kategóriákban. Bang nagymester szerint egy friss, újdonságkén debütáló bajnokságon hatalmas eredmény, hogy ilyen sokan részt vettek. A létszám mellett a mester a versenyzők tudását, felkészültségét is kiemelte: „Nagyszerűnek tartom, hogy ilyen sokan eljöttek az első OB-re. Nagyon meg vagyok elégedve a résztvevők felkészültségével, hiszen még a fehér övesek is nagyon sok technikát ismernek és használnak, kifejezetten ügyesen. Mivel első bajnokságról beszélünk Magyarországon, ez egy remek alapot is teremt a későbbiek vonatkozásában. Fel lehet mérni a do am hapkidosok tudását, igényeit és remélem, hogy jövőre még többen jelentkezni fognak.”

A páston folyamatosan váltakoztak a versenyzők, a versenyszámok, a kategóriák. László Alexa (Máté Taekwondo és Hapkido KHSE) rúgás, 13-15 év „A” kat. 4-1 kup lány számban állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Időt és erőt nem kímélve készültek mesterével, Máté Gergővel az OB-re. „Jó volt kipróbálnom magam, főképp hogy, más do am hapkido-t szerető és űző társaimmal versenyezhettem. Különböző dupla rúgásokat kellett végeznem, amelyek nem túl egyszerűek. A taekwondo -val ellentétben itt nem a technikák szépsége, hanem a rúgások és ütések ereje a lényeg. Hetente három edzésen készültünk, de voltak plusz edzések is, így sikerült egy aranyéremmel gazdagodnom, aminek nagyon örülök.”

A Halas Hapkido Szakosztály csapata közös beszélgetéssel próbálta csökkenteni az izgalmat a versenyszámok között. Mint kiderült, az iskola mellett kicsit megterhelő a heti több órás edzés, de ez eltörpül a sport szeretete mellett. Sőt, Bang mesterrel való találkozást is nagyon várták már, hiszen többen most ismerhették meg személyesen a nagymestert. A közös képek és az autogramm kérés sem maradhatott el.  Komlós Gergő a halasiak mestere nagyon büszke tanítványaira. „Végig, minden percben láttam rajtuk, hogy teljesítményük százhúsz százalékát hozzák. Büszke vagyok rájuk nagyon és ezt el is várom a továbbiakban, például a mester szemináriumán is, természetesen az ésszerűség és a sportszerűség keretein belül.”